Tot sobre Casals de Joves:

Troba’ns a les xarxes

boto-espaicasaleroboto-newsletterboto-twitterboto-facebookboto-youtube

Som membres de:

cjb

cnjc

ecyc

Hi col·laboren:

ajuntbcn-lateral

logodipugris

 

 

 

gene-lateral

minis-lateral

fdefederacio

La Federació de Casals de Joves de Catalunya agrupem associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, democràcia, laïcitat i transformació social.

El sentit de la federació respon a la voluntat de treballar conjuntament amb la idea que la xarxa d’inèrcies ens permeti a tots els casals optimitzar recursos, ser més capaços d’incidir en les temàtiques que ens afecten com a col·lectiu, intercanviar experiències i poder donar suport a tots els projectes que, sota els principis que compartim, vulguin sumar-s’hi. Per fer-ho desenvolupem activitats de lleure juvenil que, independentment de la seva tipologia, busquen la implicació dels i les joves.  Casals de Jovesde Catalunya neix l’any 1994 amb l’objectiu de consolidar una societat civil forta i articulada que contribueixi al desenvolupament d’una alternativa de transformació que pugui impulsar un sistema de vida diferent a l’existent.

Per aprofundir sobre el nostre model educatiu i de participació, recomanem consultar el projecte “Aixequem la Persiana”, en format audiovisual i/o de llibre.

 

Objectius:

lleureisexisme-pec

  • Promoure l’aprenentatge d’una actitud crítica, autònoma, cooperativa i activa dels joves. Les associacions juvenils són l’àmbit per als aprenentatges de la ciutadania, amb una formació d’actituds actives, crítiques i cooperants.
  • Augmentar les pràctiques participatives, culturals, associatives i creatives dels joves. Per promoure la participació juvenil, cal delimitar espais i estructures en les quals poder participar. Només participant en territoris molt concrets, amb una metodologia que estructuri l’acció, podem parlar d’iniciativa ciutadana.
  • Afavorir el desenvolupament social i personal dels joves. El procés educatiu es dóna en la multiplicitat d’àmbits: família, escola, entorn social, grup, treball… Cal entendre els Casals de Joves dins d’aquesta xarxa. La seva especificitat, però, li permet atendre necessitats que aquests no poden cobrir.
  • Dotar de recursos, servir de recolzament i promoure la participació en les iniciatives de dinamització cultural de l’entorn o la comunitat on s’ubiquen. Els casals han de ser eines al servei del desenvolupament comunitari, de la dinamització social del seu territori. És aquí on sorgeix la relació amb els altres i la col·laboració indispensable en la construcció de la ciutat.
  • Prevenir, identificar, canalitzar i col·laborar en la resolució de problemàtiques d’inserció social dels joves. Els casals, com a associacions de barri integrades en la xarxa comunitària, poden ajudar a una interacció constructiva i enriquidora entre els joves i la societat.

 

Recursos:

Les entitats federades a Casals de Joves tenen a la seva disposició una sèrie de recursos i serveis que els permeten gaudir d’un espai d’intercanvi i treball comú. Els recursos poden consultar-se al Banc de Recursos i demanar-ne més informació a casaldejoves@casaldejoves.org.  També es poden pujar recursos propis per compartir-los amb els altres casals, omplint aquesta fitxa de comunicació.

Els recursos els organitzem principalment en 4 etiquetes:

 

 

 

  • #ESPAIS: Llocs d’interés i espais de trobada.