25N. Davant les violències masclistes: Revolució feminista!

revolucio estetica ACJ

Aquest 25N (i cada dia!) diem prou a les violències masclistes i LGTBIfòbiques.

Reivindiquen el dret a una vida lliure de violències, i aquest any volem posar el focus en la violencia estètica. La pressió estètica és una altra forma de violència estructural i institucional, ja que rebem per totes bandes missatges per entrar dins d’un model físic que perjudica la salut: dietes, cirurgia estètica, suplements per aprimar-se… posant en risc la salut, tant la física com a l’emocional de les persones que no s’assemblen al cànon de bellesa estipulat pel patriarcat.
La cosificació de les dones i la pressió estètica són dues eines sexistes que van de la mà, avui en dia, segueixen pressionant per a seguir uns cànons de bellesa completament irreals i modificats, que fan que, sigui com sigui, no estimem el nostre cos per, simplement, ser natural.
Per tenir un milllor coneixement sobre la pressió estètica, la Comissió ha generat, a través d’un procés participatiu, un estudi per tal d’identificar i reconèixer quins són els patrons i normes que conformen escenaris d’opressió. Els resultats mostren que:

 • El 39% de les enquestades no es troben a gust amb el seu cos. La resta, puntualitzen que, encara que es sentin bé, ha estat així després d’anys de fer una feina d’apoderament i treball personal.
 • El 87%  s’ha sentit pressionada per l’àmbit familiar, escolar o pels cànons dels mitjans i xarxes socials.
 • El 82,6% ha sentit comentaris sexualitzant el seu cos
 • El 89% ha desitjat estar més prima o més grossa
 • El 24% ha sentit comentaris i valoracions del seu cos per una raó de color de pell
 • El 50% ha deixat de fer activitats, com anar a la platja o a la piscina o fer esport, per temor a ser jutjada pel seu cos.
 • El 67,4% reconeix haver fet dieta perquè no es sentia a gust amb el seu cos i el 56,5% haver-se apuntat al gimnàs pel mateix motiu.
 • Més de la meitat (52%) no ha trobat referents positius a les pantalles per sentir-se identificada estètica i físicament
 • El 37% ha anat al metge i s’han preocupat més del pes en comptes del motiu pel qual anava.
 • El 50% ha vist qüestionada la seva vida sentimental en relació amb el seu cos
 • Al 60,9% l’ha costat tenir relacions sexuals i quedar-se completament nua per inseguretat amb el seu físic
 • El 43% ha tingut problemes de salut mental o emocional derivats de la pressió estètica i el 17% ha patit un trastorn de conducta alimentaria (TCA)

Estem fartes d’aquest sistema que violent que perjudica la nostra salut fisica i mental. Estem fartes de cànons impossibles  que ens oprimeixen.  I davant l’opressió, REVOLUCIÓ! Mostrem els nostres cossos reals i fots per lluitar contra el patriarcat.

revolucio estetica ACJ

selfie RevEstetica

roba RevEstetica ACJ

exotització RevEstetica ACJ

salut RevEstetica ACJ

Gordoritat RevEstetica ACj

PERQUÈ ENS HI VA LA VIDA.

PERQUÈ ELS NOSTRES COSSOS DEIXIN DE SER OBJECTE DEL CAPITAL

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES I DIVERSES.

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, REVOLUCIÓ FEMINISTA.  

JUNTES SOM MÉS FORTES!