CASALERES CORONAVIRIQUES!

Logocuarentena2

Sabem que la quarantena no és fàcil però tenim un munt de recursos per ajudar-t a no perdre el ritmo casalero!

Com seguir oferint tallers?

Fer un vídeo i penjar-lo al Youtube

Fer un directe d’Instagram

Fer un vídeo directe per Jitsi. Si comparteixes l’enllaç pot participar molta gent!

Donar a conèixer les habilitats de les casaleres, fent tutorials (classes de guitarra, esport, dibuixar, cosir…)

*Sobretot… Dóna visibilitat a totes les activitats que es facin online! És un bon moment per donar-vos a conèixer a més joves! El Coronavirus serà la clau pel relleu?

Com seguir-nos formant?

Repensem la masculinitat: https://ulleresperesquerrans.com/

Gènere, facilitació de grups i resolució de conflictes… https://filalagulla.org/recursos/

Gènere: https://perifericas.es/blogs/videos

Biblioteca de Xarxanet: http://xarxanet.org/biblioteca

Publicacions del CRAJ: https://crajbcn.cat/informacio/

Les Guies d’Assessorament de Torre Jussana: http://tjussana.cat/publicacions.php

Tampoc ens oblidem de la lectura #LlegeixFeminisimeiAntifeixisme

Kit de quarantena feminista:

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1X08OJL6GEFkW-pQxo9vmVRmutsZMBfVm?usp=drive_open

L’editorial Traficantes de Sueños també ofereix un catàleg online i d’acess lliure: https://traficantes.net/editorial

    A Google també pots trobar un munt de llibres de forma gratuïta. Les nostres recomanacions:

-El feminismo es para todo el mundo de Bell hooks

- Feminismos negros una antologia (Sojourner Truth, Ida Wells, Patricia Hill Collins, Angela Davis, Carol Stack, Hazel Carby, Pratibha Parmar, Jayne Ifekwunigwe, Magdalene Ang-Lygate)

-Mujeres clase y raza de Angela Davis

 

Ara no, però pensa que a l’agost hi ha el gran esdeveniment formatiu de l’any! EL CURS DE DIRES CASALERO! UTILITZA EL TEMPS QUE TENS AQUESTS DIES PER… PREINSCRIURE’T!!! NO PERDIS L’OPORTUNITAT DE FORMAR-TE I OBTENIR EL TÍTOL! https://forms.gle/K4cW8vRpE9gLep1M7

 

Que la participació no pari! Com fer reunions? Com fem participar les membres del casal?

Es poden fer qüestionaris per facilitar la presa de decisió o obrir debats, aprofitar per informar sobre aspectes de les activitats que es fan…

Reunions: Jitsi, Hangouts, Zoom (permet fer reunions amb oients i participants), Skype…

Enquestes i votacions: Enquestes d’Instagram, enquestes dels grups de Telegram, formularis de Google o Kahoot

Per a una estoneta de diversió i per no perdre les risis casaleres…

Si ets gamer: Discord

Trivial online: https://www.triviando.com/

Per a les ciber-cervesetes: Hangouts, Skype, Houseparty…

També pots crear un challenge i reptar a casaleres

 

Com portem el papeleo del casal?

Recordeu que tenim pendents dos documents a fer per aquest 2020 i ara que estarem més per casa li podem dedicar el temps que a vegades costa de trobar!

El projecte i el pressupost anual, amb data límit d’entrega el 30 d’abril, pot ser un bon moment per repensar el vostre projecte casalero!

El certificat dels diners que vàreu rebre de l’ACJ durant el 2019, amb data límit d’entrega el 15 d’abril!

I… a nivell fiscal i laboral, com adaptar-nos a la situació?

Com a entitats, no podem continuar desenvolupant la nostra activitat, ja que al Reial decret no es recull la nostra activitat en els paràmetres de primera necessitat, per tant tampoc podrem desenvolupar reunions perquè en cas que la policia ens aturi la justificació no ens servirà.  D’aquesta manera, tot i que els estatuts no ho haguessin previst, durant el període d’alarma, les assemblees podran celebrar-se per videoconferència, també es poden adoptar mitjançant votació per escrit i sense sessió. Hi ha un marge de tres mesos per aprovar els pressupostos anuals a partir del dia següent a que treguin les restriccions, per tant podem posposar les assemblees generals en cas que sigui necessari.

Laboral

Si teniu treballadores i heu de fer un canvi en la jornada laboral a conseqüència de la situació, hi ha ajudes per donar suport tant a l’entitat com al personal. Si esteu en aquesta situació i necessiteu un cop de mà poseu-vos en contacte amb gerencia@casalsdejoves.org. Teniu en compte però que les mesures extraordinàries en l’àmbit laboral que preveu el present Reial decret llei estan subjectes al compromís de l’entitat de mantenir l’ocupació durant el termini de sis mesos des de la data de represa de l’activitat.

Tràmits

Tots els tràmits administratius i legals es suspenen, les justificacions de les subvencions de la Generalitat de Catalunya i l’execució dels projectes també, això vol dir que tindrem més temps per entregar la documentació de les justificacions i que la finalització dels projectes de 2020 es podrà allargar en funció del temps de confinament. L’Ajuntament de Barcelona també ha suspès els terminis de presentació de sol·licituds.

Tot i que s’han de continuar realitzant les obligacions tributàries (impostos) hi haurà flexibilitat, però cal assegurar el calendari, encara no s’han publicat els canvis, per tant quan siguin públics us els farem arribar.

Tots els tràmits amb el Departament de Justícia relatius a les entitats (canvis de junta, estatuts, constitució d’entitats…) queden suspesos, i molt probablement encara que els inicieu electrònicament, no es resoldran fins que no acabi aquest període de confinament.

Nosaltres seguim treballant des de casa. Si necessites qualsevol cosa, posa’t en contacte amb la teva tècnica territorial.