Crònica de La Trancada 2018; “La Despedida” on acomiadar-se d’allò que no ens agrada!

MobilCarla9

El passat cap de setmana del 10 i 11 de novembre va tenir lloc la TRANCADA ‘18!! Una Trancada molt especial que és presentava com «La Despedida!», un acomiadar-se de tot allò que no ens agrada! El capitalisme, l’heteropatriarcat, l’amor romàntic,… TOT FORA! Aprofitant que quedaven pocs dies pel GRAN DIA de la AGO…

Les jornades van passar d’allò més bé, començat dissabte al migdia, vam rebre la visita de les formadores de la #BorsaDeFormadores de Casals de Joves per presentar un projecte que es desenvoluparà durant el 2019 i és sobre el treball de drogues i Casals de Joves. Aquest projecte vol generar i crear espais de debat i posicionaments polítics dels Casals de Joves Federats sobre: Que en pensem? Quin és el nostre posicionament, individual i com a casals? Com hem de treballar aquest tema a les nostres Casals? Quin discurs col·lectiu podem generar? Son algunes de les preguntes que es plantegen.

Van seguir amb dos taller simultanis, de Twerk, a càrrec de la Kim Jordan, famosa pels nombrosos taller de twerk i feminisme que ha fet a Barcelona i un tast de birres artesanes fetes per la cooperativa de cervesa artesana La Bordeta (Can Batlló), amb la qual vam poder tastar diferents birres i descobrir-ne els olor, color i sabors en els quals no ens havíem fixat mai.

I amb tot això, va arribar el sopar i la nit amb els meravellosos espectacles que cada casal portava, i en el que ens mostraven les seves peculiars «despedides» El CJ Xiroc s’acomiadava del heteropatriarcat, el CJ Queixal d’en Xöves del despotisme d’algunes organitzacions partidistes que rere la màscara de l’esquerra, s’interposen a l’organització i autogestió juvenil, CJ Obriu Pas i Kndurgnt van unir forces per representar una estimulant escena de treball del territori a través de les reunions mensuals, El CJ Jam s’acomiadava de la burocratizació social i l’arbitrarietat tècnica de l’administració, CJ La Traca va representar escenes poc habituals, però no per això menys amenes, d’històries improvisades etc.  Tot va  va culminar amb un «FIESTON; por todo lo alto» amb les famoses DJ Pa’que ella lo Valle, DJ Sandungueiras, i DJ Albert que va durar fins a ven entrada la matinada.

Al dia següent, ya sabéis… ressaca, gent que no es lleva, siestas al sol,… una gran gimcana motivadora i la PAELLA! (no cal comentar tots els percals que ens vam trobar fent-la) només direm que estava boníssima!

I això va ser la Trancada… pels que hi ereu un bonic record i pels que no, si llegint això us sembla que us vau perdre un festival, teniu la sensació que mai més tornarà a passar res igual, que heu perdut l’oportunitat per no haver-hi anat… teniu raó! Només us queda no perdre-us MAI més una TRANCADA!