Casals de Joves al Training Course a Islàndia

Adai Islandia

La passada setmana dues casaleres es van embarcar en un projecte sobre com utilitzem les joves les xarxes socials, conjuntament amb altres joves de 10 nacionalitats diferents a Laugarvatn, Islàndia.

Moltes vegades no ens donem el temps suficient per reflexionar sobre això, el ritme accelerat que portem està a un clic de qualsevol informació, de compartir qualsevol noticia, d’establir una comunicació instantània. La tecnologia ha entrat a formar part de la nostra vida tant ràpid que no ens adonem dels problemes o conseqüències que genera. L’objectiu d’aquest seminari, però era veure com podem utilitzar les xarxes al nostre favor, com les podem explotar per a difondre el nostre projecte i arribar al màxim de gent.

També es va parlar de com això pot afectar a les més joves, com es poden crear situacions de cyberbullying i vam treballar sobre el sexting, el qual es va abordar des d’una perspectiva del consentiment deixant clar que “la culpa” mai era de la persona que ho enviava excepte si la persona que ho rebia no ho havia demanat.

En general treballem des d’una posició consumista dins del sistema capitalista i ens costa veure que l’ús de les xarxes socials ens exposa i que a l’utilitzar aquestes plataformes venem les nostres dades a les empreses que hi ha al darrera. Es llavors quan ens podem fer la pregunta de: volem promoure i difondre el nostre projecte a aquest preu?

Adai Islandia1