Crònica de la Reunió de Responsables General 2017

Reu Respons

El passat 17 de juny el Casal Popular de Vilanova (Territori Llobregat) va acollir la primera Reunió de Responsables General de l’any.

Aquesta reunió va comptar amb la participació del Casal de Joves la Floresta, El Casal de Joves del Rusk, Assemblea de Joves la Bordalla (Territori Vallès – Osona), El Casal de Joves de Prospe, el Casal de Joves de Guineueta, Joventuts Alternatives de Montbau (Territori Barcelona), El Casal Popular de Vilanova (Territori Llobregat) i el Secretariat de la Federació. Tot i haver menys participació casalera de l’esperada, la reunió va ser molt productiva, fluida i enriquidora.

Vam començar passades les 16h amb la revisió de les línies fins mitjans d’any, que s’havia fet i que quedava pendent, vam revisar el pressupost de la Federació, revisant cada àrea i programa per veure la situació econòmica en la qual es troba.

Fet això, ens vam posar mans a l’obra per presentar la documentació referent a la qüestió de Relacions laborals de la Federació. La taula de tasques i sous de les treballadores i de secretaria general i el document de «Regim de Relacions laborals» que a partir d’ara anomenarem «Acords Laborals». Va ser un debat molt productiu on es va posar en relleu l’aprenentatge i coneixença de totes, sobre aquests afers de la Federació que molts cops queda allunyat de l’òrbita casalera i que és corresponsabilització de totes.

Després d’una pausa a base de pinxitos de fruita, riures i desconnexió vam continuar parlant de l’enquesta que s’enviarà aviat del banc de recursos a tots els casals perquè l’omplin els casals, de la comissió de la Trankada (Trobada de joves petit format però, gran esdeveniment que tindrà lloc el 21 – 22 d’octubre), vam revisar la convocatòria del Projecte X (que ja està oberta!) i del tema de la pròxima reunió de responsables.

Per tancar la reunió, vam parlar sobre la temàtica que hauríem de tractar a la pròxima reunió de responsables que serà el 16 de desembre, encara no sabem a quin casal. Les participants van comentar que estaria bé aprofitar aquests espais per conèixer més les entitats que formem part de la Federació de Casals de Joves, sobre els reptes i alternatives, metodologies organitzatives i pedagògiques, sobre quines són les problemàtiques que tenim i com les afrontem i combati’m, etc.

El que si volem continuar treballant, és per poder crear reunions de responsables coherents amb el gruix de casals i assemblees que formen part de la Federació, on la participació sigui equilibrada, real i cohesionada. Que un espai de decisió i revisió de la Federació, com és aquesta reunió, esdevingui un espai de participació on tots els casals puguin aportar i així construir una Federació entre totes i per a totes.