El model casalero arriba a Lorca (Múrcia)

18700092_10158739917865092_1686352045550689376_n

Fa uns dies l’Adai i la Carla del Secretariat van tornar a deixar terres catalanes per anar a explicar el projecte de Casals de Joves, aquest cop a Lorca (Murcia).

L’associació Cazalla Intercultural organitzava unes jornades sobre participació i gestió d’espais a través d’una subvenció Erasmus Plus i van convidar a la Federació per conèixer el nostre projecte.

Van poder conèixer d’aprop les polítiques de joventut de la comunitat de Múrcia i altres col.lectius i experiències com Ai Laket (Pais Vasc).

Durant tres dies vam poder participar en diversos espais destinats a aprendre i reflexionar sobre els espais juvenils i les inquietuds i participació de les joves. Les diferents realitats que coexisteixen a Lorca estan molt allunyades del model i la reivindicació casalera, ja que els espais de participació de les joves són escassos, poc representatius i amb una visió assistencialista predominant en l’imaginari col.lectiu.

Des de Casals de joves creiem important participar en aquest espais, tot i que estan molt allunyats de la nostre dia a dia, és important incidir i reivindicar l’autogestió, l’autonomia i l’apoderament de les joves, no només a Catalunya sinó a tot arreu.