El model casalero a les Jornades del 4rt Pla Jove de Saragossa!

Jornadessaragossa1

El passat cap de setmana l’Adai i la Carla del Secretariat de la Federació van participar a les jornades del quart pla jove del Ajuntament de Saragossa.

Les jornades van començar amb la ponència inaugural de Jon Bernat, procedent del País Basc, que ens va parlar sobre el treball juvenil, la precarietat i les expectatives de futur.

Després es va encetar el bloc de taula d’experiències on Casals de Joves vam presentar el nostre model, transmetent la idea de que l’autogestió i el lideratge juvenil és possible i explicant diversos projectes que duen a terme els casals federats i responent a les inquietuds que anaven sorgint a la sala sobre el nostre projecte. Vam compartir aquest espai amb el departament de mobilitat internacional de l’Ajuntament de Múrcia i amb la Patrizia di Monti que va tractar al voltant de l’habitatge alternatiu juvenil.

Jornadessaragossa2Un cop finalitzada aquesta primera part de les jornades que van tenir lloc tot el cap de setmana, vam anar a conèixer la ciutat de la mà dels diferents agents que treballen al voltant de les polítiques de joventut i projectes juvenils.

Tot i ser realitats molt diferents, amb metodologies, punts de vista i projectes diversos, va resultar enriquidor poder conèixer i transmetre el nostre projecte més enllà de les fronteres catalanes.