Casals de Joves s’enforteix territorialment a l’AGO XIX

Barberà del Vallès

El passat dissabte 18 de març la federació de Casals de Joves de Catalunya va celebrar la seva XIX Assemblea General Ordinària al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, cedit per l’Ajuntament de Barberà. Una setantena de membres de les assemblees i casals de joves es van reunir per valorar l’any 2016 i decidir les línies d’aquest 2017.

Amb l’entrada de 7 noves entitats: Casal de joves de Porta (9Barris- Barcelona), Joves del Besòs, Assemblea de joves de Gelida, La Bordalla (La Garriga), Casal de Joves de la Floresta, Accent Jove de Centelles, i AJUC de Corbera es manté la tendència de creixement dels darrers anys i l’enfortiment a nivell territorial. L’assemblea també va servir per renovar el secretariat de la federació, amb l’entrada de l’Adai Case (CAJ El Rusk), Joan Deyà (CP Vilanova) i la Joana Pinuaga (CJ Xiroc) i s’enceta nova presidència amb el Victor Ayora (CJ Prospe) i la Carla Valle (Queixal) com a secretària general.

IMG_9438-min

Els punts més destacats per aquest 2017 seran l’aposta per  la campanya #ActitudCasaleraÉs, reivindicant el model associatiu de casal de joves. Seguir consolidant les àrees de salut i gènere amb les seves campanyes de recursos, acabar el disseny del Pla de Formació i seguir liderant la participació a diferents instituts del territori. Pel que fa a l’organització, aquest any es volen diversificar els espais de participació, promovent les comissions temàtiques i els equips encarregats de liderar els territoris. D’aquesta manera enfortir la territorialitat i la participació a la vegada.

IMG_9463-min

A l’acte públic de cloenda hi va participar la Marta Vilalta (directora general de joventut) i el Gonzalo Candanedo (Secretari General sortint). Agraïr la presència de les entitats afins assitents: Esplac, Consell de Joventut de Barcelona, Consell Nacional de Joventut de Catalunya, Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i Joventut Esquerra Verda.