Repensar com vivim l’amor

logo_desmuntem_groc

 Sant Violentí (14 de febrer) és un dia exepcional per repensar com vivim l’amor. Per qüestionar i analitzar els mites que s’han construit socialment al voltant de l’amor, com ens afecten dia a dia, quin tipus de relacions personals estem compartint. I fer-ho des d’una perspectiva crítica i feminista per poder construïr relacions sanes, diverses, que valguin la pena ser viscudes, que ens facin felices.

Però, què és l’amor? L’amor romàntic és intrínsec a les persones? L’amor romàntic és un producte cultural, és un conjunt de relats, llegendes, i mites que es repeteixen en totes les societats patriarcals. Des de que naixem, aprenem a estimar a través dels contes, els relats, les novel·les, les pel·lícules, la música.

I, quines relacions estem constuint? Què estem normalitzant? La situació ens hauria d’alarmar. Les dones són assassinades any rere any a mans de les seves parelles o exparelles. Una de cada tres dones al món ha patit violència física o sexual per part de la seva parella. Les noies joves catalanes justifiquen que les seves parelles les controlin a través del mòbil i/o xarxes socials. I un llarg etcètera. Estem reproduïnt relacions tòxiques, potser sense adonar-nos-en.

«Desmuntem l’amor romàntic» vol sacsejar i repensar com vivim l’amor. Que personalment i col·lectivament siguem conscients de, fins a quin punt, la construcció social de l’amor impregna les nostres vides. I, per això, volem desmuntar 5 mites

 

“No és amor”

Moltes cançons -també les cançons més alternatives- reprodueixen i normalitzen maneres d’estimar basades en alguns d’aquests (o d’altres) mites. És per això que volem fer un experiment! Volem fer la banda sonora “No és amor” #BSONoésamoron proposeu cançons que reprodueixin algun(s) dels mites de l’amor romàntic. Perquè creiem que és imprescindible trencar amb relats i imaginar noves músiques, noves relacions.

Per fer-ho, només cal que pengeu una cançó via Facebook, Twitter o Instagram amb el HT #BSOnoésamor i en aquesta notícia anirem ampliant la llista.

#BSOnoésamor

BSONoÉsAmor

“Amors”

Però també estem bastint col·lectivament alternatives.  Estem repensant noves formes d’estimar-nos (perquè no! no renunciem a estimar ni ser estimades!). Perquè reduir l’amor a única forma d’estimar seria una bogeria.

Per això, creiem important donar-li veu a aquelles veus que ens proposen reptes, que ens diuen que hi ha mil formes d’estimar. També volem fer la banda sonora “Amor(s)” #BSOAmorsson proposeu cançons que trenquin amb els mites de l’amor romàntic. Perquè també és vital tenir noves referencialitats, nous relats.

Per fer-ho, només cal que pengeu una cançó via Facebook, Twitter o Instagram amb el HT #BSOAmorss i en aquesta notícia anirem ampliant la llista.

BSOAmors

Per Sant Violentí, prou violències masclistes! #ÉsFeminicidi

Des de Casals de Joves de Catalunya també donem suport a totes aquelles concentracions i manifestacions en contra de les violències masclistes, també per Sant Violentí.

BarcelonaNovembre Feminista

SantViolentí

Perquè allò romàntic és polític, perquè hi ha mil maners d’estimar, perquè estimar és revolucionari; desmuntem l’amor romàntic

#DesmuntemCupido #BSOnoésamor #ÉsFeminicidi