La fira Medieval de Begues, un projecte del 6tres9!

L’Associació de Joves 6tres9 es coneguda al territori, entre d’altres coses, pel sopar i la fira medieval que fan cada any, a finals de juliol, on converteixen, pràcticament, el centre del poble en una veritable població medieval. Aquest any, amb algunes modificacions, han tornat a repetir experiència.  Així ens ho explica, un dels membres de l’associació:

WhatsApp Image 2016-09-06 at 15.14.08

“Un any més l’Associació de Joves 6tres9 de Begues, que ja porta XI edicions decorant el poble amb aires medievals ha tornat a fer-ho. Aquesta jornada és la més complexa de tot l’any ja que hi intervenen un bon grapat de persones. Enguany, però, s’ha hagut de modificar el format per falta de voluntàries. Normalment ens reunim entre 40 i 50 joves amb ganes d’organitzar una fira amb productes artesans, mostra d’oficis antics, tallers per infants, un sopar en un entorn extremadament ambientat, espectacle i dansa al toc de música de l’època.

WhatsApp Image 2016-09-06 at 15.11.30

Aquest any, però, el fet de no poder comptar amb totes les voluntaries, va portar a una decisió  d’última hora: es suspenia el sopar i l’espectacle, passant la dansa a la zona de la fira. Aquest canvi no va suposar un gran inconvenient, però si que es van modificar certs acords i adaptar els horaris i el lloc per tal de poder tirar endavant la resta de la jornada. El barri del Raval, una zona cèntrica caracteritzada per les cases de pedra construïdes a principis de segle XX, va ser el lloc on, per 3er any consecutiu, es va realitzar la fira medieval.

WhatsApp Image 2016-09-06 at 15.11.45

Durant el dia vam gaudir tant de productes alimentaris, com complements artesans. Entre el menjar comptàvem amb formatges, embotits, olives, brioxeria, mel, cervesa artesana; d’objectes podíem trobar collarets, polseres i calçat, entre altres. També vam gaudir d’una mostra d’oficis antics: un parell de forjadors, un pica-pedrer, el mestre vidrier, el teixit en directe d’una hamaca amb macramé i els estelladors que partien troncs amb una destresa heroica. 

La zona participativa estava formada per una veïna del poble que ensenyava a les menudes com treballar amb el torn de terrissaire i donar forma a objectes de ceràmica, i un parell de formatgers que amb l’ajuda d’unes cabres de fusta mostraven com munyir-les. Durant la tarda vam tenir exhibició d’aus rapinyaires i la nit es va rebre amb un espectacle de foc i un postWhatsApp Image 2016-09-06 at 15.14.03erior grup musical que ens va ensenyar a ballar com aleshores. Un parell de “food trucks” van proveir de menjar les veïnes que preferien quedar-se tota la nit a la fresca.

WhatsApp Image 2016-09-06 at 15.11.34

Amb l’ajuda de l’ajuntament i la col·laboració dels veïns i veïnes es va poder realitzar una festa que esperem pugui ser millorada any rere any”.