Contra la discriminació, visibilització! Acció conjunta del Territori Llobregat

Especialment els mesos de maig i juny, els carrers, els casals, els ateneus, els espais populars,.. s’omplen d’activitats, lluites i reivindicacions del col·lectiu LGTBI.

a

El 17 de maig, dia internacional contra la LGTBifòbia, ens trobem per dir no a tota discriminació. Per fer un clam en contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; per recordar que respectar la diversitat sexual és essencial per transformar aquesta societat i que -malgrat els avenços- encara queda molt de camí per recórrer.

Aquest dia es recorda que ara només fa 26 anys que l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties, és per això que també és un dia de protesta per dir no a la patologització de les persones trans, per dir no a un àmbit mèdic patriarcal, per dir no a la violència institucional, policial i estructural que pateix intensament el col·lectiu LGTBI.

El 17 de maig és bon dia perquè els carrers siguin el camp de batalla per lluitar contra qualsevol tipus d’agressió, sigui del tipus que sigui: verbal, física, educativa, laboral… (Podeu veure l’Estat de la LGTBIfòbia a Catalunya 2015 a l’estudi de l’Observatori contra l’Homofòbia)

Per fer-hi front, per reivindicar-se, el 28 de juny, és el dia de la visibilització, dia per l’alliberament LGTBI, dia visualitzar la dissidència sexual i de gènere, per trencar amb els binarismes, per la lluita contra el capitalisme hetero-patriarcal.

a

Acció conjunta del Territori Llobregat: Contra la discriminació, visibilització!

És per tot això que del dia 17 de maig, dia contra la LGBTIfòbia, fins al dia 28 de juny, dia per l’alliberament LGTBI, els casals del territori Llobregat de Casals de Joves durem a terme diferents activitats relacionades amb el tema.

S’ha proposat diverses activitats com cine-fòrums i xerrades, que cada casal acull, en la mesura de les seves possibilitats.

A dia d’avui tenim tancades aquestes dates:

  • 20 de maig – Cine-fòrum: Pride a La Mola (Molins de Rei)
  • 10 de juny – Cine-fòrum: Pride a La Troka (Torrelles)
  • 12 de juny – Documental + xerrada: Yes, we Fuck a l’Envelat (Castellbisbal)
  • 17 de juny – Documental + xerrada: Yes, we Fuck a l’Aixada (Sant Vicenç dels Horts)
  • 18 o 25 de juny – Documental + xerrada: De Berta a Teo, la historia de un tránsito al CPJ Vilanova (Vilanova i La Geltrú)

*Les dates i activitats queden subjectes a canvis

a