Casals de Joves acull l’assemblea general de la European Confederation of Youth Clubs

Els passats 16, 17 i 18 d’octubre va tenir lloc a Barcelona l’assemblea general de la European Confederation of Youth Clubs, la xarxa europea que aplega diferents entitats que treballen pel desenvolupament personal i el protagonisme social dels joves a través d’activitats de temps lliure. A la trobada van participar 30 persones representant a 15 entitats de països com Irlanda, Romania, Islàndia, Gales, Suïssa, Dinamarca, Noruega, Azerbaijan, Bèlgica, Xipre, Anglaterra o Hongria. També van venir com a convidats representants de la Federació Valenciana de Cases de Joventut.

IMG_20151017_135932

Durant el cap de setmana es van succeïr diferents debats i ponències en el que es van tractar temes com l’impacte que han tingut les retallades pressupostàries en la tasca de les nostres organitzacions i compartir quins mecanismes hem trobat per fer front. Dissenyar estratègies per aconseguir un reconeixement europeu d’aquest sector va ser un altre dels temes centrals, així com enfortir la xarxa del ECYC, tot i la distància geogràfica i sovint de model entre les entitats membres.

IMG_20151016_143141

Tot i ser membres d’aquesta plataforma des de l’any 2006, és el primer cop que la federació acull un esdeveniment d’aquest tipus. Hem aprofitat aquesta ocasió per donar a conèixer en mes profunditat el nostre model de casal de joves associatiu amb visites als Casals de Joves de la Guineueta i de Prosperitat, així com a la nostra nova seu. 

 

IMG_20151016_163758