Casals de Joves participa a la European Confederation of Youth Clubs

El passat cap de setmana 15 de maig l’Edu, el Gonzalo i la Carla del Secretariat vam anar fins a Brussel·les per participar en la trobada de la Confederació de Casals de joves europeus (ECYC).

L’objectiu de l’ECYC és ser un espai de trobada i desenvolupament educatiu per les entitats que treballen amb els i les joves de tota Europa. Vol capacitar als i les joves a través de l’animació juvenil oberta i l’aprenentatge no formal amb el fi de promoure una societat democràtica i civil i animar – los a estar activament involucrats en les seves comunitats.

Com a Federació, Casals de joves portem ja anys participant, aportant i aprenent en aquesta plataforma d’àmbit internacional i engany ens hem reunit per tractar temes com l’actuació i prioritats de l’ECYC durant aquest curs, col·laboració entre les entitats membres de la Federació i possibles projectes col·lectius, la identificació dels punts i temes en comú que compartim entre països membres etc. També hem tingut l’oportunitat de visitar Casals de joves establerts a Gante i que pertanyen a la federació FORMAAT, federació belga de casals de joves, amb un model i metodologia educativa semblant a la nostre.

Ja aterrats a terres catalanes, seguim treballant, el proper octubre la nostre federació acull l’assemblea general de l’ECYC, on els nostres companys i companyes de plataforma vindran a conèixer més a prop la feina que fem, el nostre entorn i situació, la nostra feina, en definitiva el nostre projecte casalero. Si t’interessa saber més del tema o participar a la comissió que gestionarà l’acollida no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Ni barreres, Ni fronteres, internacionalitzem l’actitud casalera! 

IMG_20150516_112432

IMG_20150516_164552

IMG-20150517-WA0036

IMG-20150517-WA0029