Perquè no volem mai més cap Naqba, enlloc i contra ningú

 

Tristament avui ens toca rememorar un dels episodis més foscos de la història moderna. El 15 de maig és el dia que la comunitat Palestina coneix com a Naqba o desastre. És el dia en què 1948 l’exèrcit del llavors recentment creat estat d’Israel s’aixecà en armes i forçà el desplaçament del 80% de la població palestina.

Fa 67 anys que prop d’un milió de persones foren obligades a convertir-se en refugiades per sempre. No només van haver de marxar als països veïns (Líban, Jordània o Egipte), també van haver de buscar aixopluc dins del seu mateix país: a Gaza i a Cisjordània.

Són avui en dia 5 milions els que encara viuen en règim de refugiats dins les fronteres del que va ser la seva terra. Mentrestant l’Estat d’Israel continua desobeint els tractats internacionals, autoritzant nous assentaments il·legals i perpetuant la neteja ètnica dels àrabs palestins. Les agressions que pateix el poble palestí tenen moltes formes. És física, com quan els soldats israelians detenen, disparen i maltracten joves palestins. Però també té forma de murs, de tancament de fronteres, d’humiliació, d’insult.

El poble palestí no és lliure de moure’s ni dins ni fora de la seva terra. El mur de més de 700 km que Israel il·legalment construeix al seu  voltant priva de llibertat i roba les terres de conreu dels palestins que cada cop veu més lluny un estat propi o la possibilitat de tornar a les seves viles d’origen, dins de les fronteres israelianes.

Celebrem, doncs, el dia del desastre del poble palestí, ens hi solidaritzem i animem tothom a participar del boicot a Israel. Perquè no volem mai més cap Naqba, enlloc i contra ningú. Perquè cal aturar l’apartheid que pateix Palestina. Perquè esperem que finalment arribi la justícia i el dret al retorn.

Per una Palestina lliure.

 

Naqba 2014

 

Si us interessa el tema i en voleu saber més us deixem aquestes adreces d’interès:

 

- BDS (Boicot Desinversions i Sancions)

- actes i activitats a Barcelona

-comunicat

-nodo50/palestina