SOM LO QUE MESCLEM, perquè la Cultura només pot ser lliure! Taller de Mashups

 

 

El passat 18 d’abril a la tarda es va realitzar a la seu del territori (Espai Jove La Roma, Barberà del Vallès) el taller sobre com fer un mashup, la primera de les activitats del projecte Som lo que Mesclem (somloquemesclem.casaldejoves.org).

 

En DJ Surda i DJ La Seta que Habla van oferir una sessió molt completa per comprendre de què va el mundillo dels mashups. La primera part de la sessió va ser un recorregut històric, no només per la música, sinó per altres disciplines culturals (cinema, literatura, …) per visualitzar com la còpia, la reinterpretació i la referència als clàssics han estat una constant al llarg de la història.

En paraules dels formadors “ No té cap sentit que jo mati l’obra original, ja que considero que li faig un homenatge, un tribut”, “tot i ser conscient que el que faig és il·legal segons els codis de drets d’autor la meva defensa sempre és citar les fonts originals”

 

A partir de casos paradigmàtics com el Twist and Shout hem conegut com la indústria musical ens ha fet creure que era de The Beatles quan en realitat era de The Isley Brothers, de manera que comprovem com ha estat la indústria i no els artistes qui han regulat el mercat de la música.

 

Pel que fa als mashups hem après què és concretament un mashup: Un mashup és una creació musical feta a partir de la combinació d’altres temes musicals (dos o més temes) per crear-ne un de nou i les diferents tipologies que existeixen de mashups (mashup A+B, multimashups, o bootleg).

 

La segona part de la sessió va ser la dedicada a la pràctica. Els assistents van conèixer i es van familiaritzar amb el programa de mescla de música per tal de poder generar les seves creacions pel 1r Concurs Casalero de Mashups (http://somloquemesclem.blogspot.com.es/p/concurs.html).

 

20150418_173039

20150418_181153

 

20150418_194229