ST. VICENÇ DELS HORTS ACULL LA DISSETENA AGO DE CASALS DE JOVES

El passat dissabte 21 març Casals de Joves de Catalunya vam celebrar la nostra XVII Assemblea General Ordinària al Molí dels Frares, acollides per l’Aixada de Sant Vicenç dels Horts. Una seixantena de persones representant a 16 de les entitats federades vam compartir el principal espai de decisió de la federació.

 

IMG_2701

En aquesta edició hem aprovat el nostre Pla Estratègic, que després d’un any de disseny participatiu ha de marcar les línies generals pels propers 3 anys. El pla estratègic s’organitza en 4 eixos que han estat també els que han inspirat les línies d’aquest 2015 i travessen les diferents àrees de manera transversal. Quant a l’eix de creixement, enguany pretenem concentrar-nos en incorporar noves entitats als territoris(Barcelona-Badalona, Vallès-Osona i Llobregat-Garraf), així com començar a explorar possibilitats en les comarques més properes. De l’eix de reconeixement, amb el que aspirem a ser un referent en participació juvenil, l’aposta per les relacions externes és clara, tant amb altres entitats com amb les administracions. L’eix de suport és el més continuista, degut a l’alt grau de satisfacció, pel que ens emplacem a mantenir el nivell i aprofitar més els recursos actuals. En darrer lloc, dins de l’eix de participació aquest 2015 ens plantegem aconseguir més diversitat i pluralitat en els espais de decisió perquè siguin més representatius. D’altra banda generar nous espais de participació adequats als diferents perfils casaleros.

IMG_2697

L’assemblea va servir per donar la benvinguda a les noves entitats que entren a formar part de la família casalera: el Queix i la JAM de Barcelona i El Rusk de Rubí. També vam poder acomiadar el TEB, que després de molts anys a la federació s’han donat de baixa, tot i que amb l’interès mutu de seguir compartint camí i projectes. La nostra federació, doncs, segueix creixent i avui en dia ja som 27 Casals de Joves arreu de Catalunya.

A l’acabament l’assemblea es van aprovar 3 resolucions. La primera d’elles fent una crida a enfortir la nostra relació amb la Federació Valenciana de Cases de Joventut, amb la que tenim una llarga història compartida i un estimulant futur per endavant. La següent resolució aprovada, que demanava el tancament inmediat dels CIEs va ser aprovada amb l’aportació del Queixal d’en Xöves, fent una crida a adherir-nos a la campanya específica per aturar la deportació del camerunés Bellletti, tancat al CIE de Barcelona. La darrera resolució, també aprovada per unaminitat, tenia per títol Stop Islamoofòbia, i feia una crida a no caure en els paranys racistes i mantenir la vigilància especialment en el període preelectoral.IMG_2698

També va ser el moment d’acomiadar a les persones que han acabat el seu pas pel secretariat. Així els casals van agrair la feina feta a l’Azahara Ribes, la Coral Escobar i el Joan Montes, que a més també deixava el càrrec de presidència. L’assemblea va escollir la Natàlia Chueco, del Casal de Joves El Lokal de Badalona com a nova presidenta. Per mantenir la feinada que té el secretariat fan falta reforços, afortunadament es va incorporar a l’Equip la Carla Valle del Queixal d’en Xöves.