SOM LO QUE MESCLEM, La cultura només pot ser lliure!

 

SOM LO QUE MESCLEM 2015

La cultura només pot ser lliure!

El projecte SOM LO QUE MESCLEM, es va originar l’any passat a partir de la tasca conjunta d’alguns casals de joves del territori Vallès-Osona que formen part de la Federació de Casals de Joves de Catalunya, entre aquests el CJ Enfarrats, AJ La Guspira, AJ Kndurgnt, CJ Obriu Pas, CJ El Crit, Joenacc…

El punt de partida del projecte era el d’una activitat conjunta que englobés un projecte musical amb un discurs crític per la transformació social i que fomentés la interrelació de les entitats juvenils del territori.

La música i els projectes relacionats amb aquesta, són un element absolutament present a la realitat dels casals i entitats juvenils, tret que comparteixen i del que en moltes ocasions en són veritables expertes. És així que es converteixen en impulsores i generadores de cultura.

I els casals de joves també tenim molt clar quin tipus de cultura volem generar, promocionar i compartir: una cultura lliure, compartida, que combini teories i utensilis ja existents o que adapti estils diversos i en generi de nous. Una cultura que aposti pels processos horitzontals i participatius on puguin col·laborar el màxim d’agents possibles per posteriorment ser divulgada, popularitzada i compartida.

És en aquest marc on neix Som lo que Mesclem, que després de mesos de feina ha esdevingut un projecte de reivindicació de la cultura lliure des de les entitats juvenils que constarà de les següents activitats:

 • Activitats de petit format als casals de joves

  D’entre tots els casals i entitats del territori n’hi ha algunes que acolliran diferents xerrades o videofòrums entorn de la cultura lliure, les llicències lliures etc als seus locals

 • Taller de mashups

  Creiem que la creació ha d’estar a l’abast de tothom, pel que hem programat un taller per aprendre a fer un Mashup dirigit a tots els públics, no calen coneixements previs! Comptarem amb dos reconeguts Djs del gènere, DJ Surda i DJ Seta Que Habla que ens ajudaran a poder elaborar els nostres propis mashups. El taller serà gratuït i tindrà una durada de 3 hores. Serà el dissabte 18 d’abril a partir de les 17h a l’Espai Jove La Roma (Via St Oleguer, 6, Barberà del Vallès).

  Us podeu inscriure fins al 10 d’abril enviant un correu a somloquemesclem@casaldejoves.

  Per participar en el concurs no és necessari assistir al taller.

 • Concurs de mashups

  Un mashup és una creació musical feta a partir de la combinació d’altres temes musicals (dos o més temes) per crear-ne un de nou. Per saber més podeu llegir aquest article o millor encara: escoltar!

  Per participar en el 1r Concurs Casalero de Mashups aquí trobaràs tota la informació.