Neix el grup de suport als encausats pel cas Montoro “Jo també els hauria rebut”

El passat 21 de maig del 2014, en motiu de la visita que el Ministre d’Hacienda Cristóbal Montoro, la presidenta del Partit Popular de Catalunya Alicia Sánchez Camacho i el candidat del PPC a les eleccions europees Santiago Fisas feien al local de Pòsit de Pescadors, Vilanova es va organitzar per a rebre com es mereixen aquests personatges i manifestar el rebuig a la visita d’alts càrrecs del franquisme maquillat a la nostra vila.

La convocatòria contenia el rebuig a un partit que ens porta dia a dia a la misèria, retalla drets, desnona en tromba, rescata a la banca i margina a les persones, i que fa retrocedir drets conquerits a base de molts anys de lluita, com l’avortament, drets laborals o la manifestació ciutadana. Un govern que neg

a la nostra identitat i cultura emparant-se en el discurs de la por i en una constitució franquista que mai reconeixerem com a pròpia.

Després de la detenció d’un jove la mateixa tarda del dia 21, ara, 10 joves que no volien la presència d’aquests elements campant pel nostre poble es troben immersos en una trama judicial i policial farcida de manipulacions i tergiversacions, en la qual se’ls acusa de delictes que no van cometre i fets que no van passar. Una vegada més, es mostra com l’aparell repressor estatal utilitza totes les seves eines per agredir i reprimir la protesta social.

L’aparell judicial del Partit Popular s’ha mobilitzat amb tota la seva contundència per aprofitar l’avinentesa i fer propaganda a sí mateix utilitzant el victimisme més patètic. D’altra banda, mostra un clar interès en reprimir a persones concretes del moviment polític organitzat, utilitzant en bona mesura e

ls fitxers polítics que sempre han negat i sempre han existit. Com pot ser que persones que no van ser ni identificades ara se’ls imputin delictes de danys, atemptat a l’autoritat i desordres públics? Com pot ser que pel sol fet de manifestar-te puguis acabar entre reixes?

Des d’aquest grup de suport creiem que les imputacions responen a l’espiral repressiva que ha encetat el govern espanyol amb la connivència i la col•laboració de la policia autonòmica, que troba en la Llei Mordassa la seva màxima expressió. L’estratègia passa i passarà per a convertir qualsevol queixa, manifestació o protesta contra l’statu quo actual en pura delinqüència, despolititzant unes lluites que es connecten entre sí i conformen una resposta col•lectiva cada cop més forta, consolidada i potent davant un sistema que, per enèsima vegada no funciona i ens condemna a totes a la precarietat i la misèria.

Davant aquestes agressions directes, Vilanova i la Geltrú i el Garraf no ens quedarem de braços creuats. Estem fartes d’aguantar, d’acotar el cap i resignar-nos davant d’una situació que no hem triat i que no volem. La concentració del passat 21 de maig només serà el principi, perquè tenim clar que no permetrem, a la nostra Vila, que cap representat d’un partit feixista que oprimeix diàriament i continua a la classe treballadora vingui a riure’s a la nostra cara.

Contra l’ofensiva espanyolista i del capital, organització i autodefensa popular!

Absolució encausades!

———————————–

Grup de suport als encausats pel cas Montoro “Jo també els hauria rebut”

jo també