El Casal de Joves Guineueta ens presenta el seu projecte de drogues: What’s Up?

CRÒNICA PROJECTE JOVES I DROGUES: WHAT’S UP?

memòria_jovesidroguesw

Els i les joves del Casal de Joves Guineueta vam organitzar un projecte per reflexionar sobre el consum de drogues. Durant la setmana del 17 al 20 de març vam proposar diverses activitats entorn les drogues per tal d’oferir informació i ampliar els coneixements sobre les drogues i els seus efectes als i les joves del barri.

Primerament, vam guarnir l’Espai de Trobada amb l’exposició “Febre de divendres Nit”, la qual representa una nit virtual de festa, i on pots experimentar un consum virtual de drogues i les seves conseqüències en funció de les quantitats. Així, el dilluns vam inaugurar l’exposició sortint de festa virtualment totes juntes. El dimarts vam optar per visualitzar el curtmetratge d’Achero Mañas, “Paraísos artificiales” que explica les diferents experiències d’un jove amb les drogues durant el decurs de la seva vida, començant per la cola, la marihuana, l’LSD i finalment, amb l’heroina, el que ell anomena paradisos artificials. El curtmetratge ens va servir per debatir posteriorment sobre els consums de drogues i les fòrmules de prevenció. Teníem previst posar una segona pel·lícula però després del curtmetratge va sorgir un debat molt interessant i això va fer que la gent es motivés i donés la seva opinió. Finalment, el dijous vam realitzar l’activitat de Converses Profundes, en la qual vam convidar a una persona que havia tingut problemes d’addicció relacionades amb les drogues.

Ens hem adonat que algunes persones els sorpren que existeixin projectes sobre les drogues que no siguin moralistes, que només ofereixin informació al voltant d’aquesta temàtica i convidin a reflexionar sobre l’autoconsum. En general, durant tota la setmana, va anar venint molta gent interessada en el projecte, cosa que ens va sorprendre i ens va motivar per proposar el projecte un altre cop l’any que ve. Així doncs,aquest projecte ha anat bastant be i esperem tornar-lo a fer l’any que ve.

 

 

COMISSIÓ ESPAI DE TROBADA (Casal de Joves Guineueta)