CASALS DE JOVES DE CATALUNYA CELEBREM EL NOSTRE VINTÈ ANIVERSARI

 L’edifici de l’Associació de Mestres Rosa Sensat ha estat la seu de la celebració, amb un total de cent assistents, entre activistes i entitats amigues. Associacions com ara Esplais Catalans (ESPLAC), Acció Escolta, el Consell de Joventut de Barcelona (CJB) o el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) han volgut acompanyar la Federació de Casals i sumar-se al vintè aniversari.

IMG_6402

Amb Roger Castillo com a mestre de cerimònies activistes, amics i membres fundadors han repassat la trajectòria dels Casals de Joves. En primer lloc han intervengut Gus Saeta i Ramon Oña, ambdós ex membres del secretariat de Casals de Joves i presents en el moment de la fundació. En els seus discursos han volgut destacar la solidesa del projecte dels casals, fent èmfasi en la importància de la continuïtat i l’extensió de la federació.

 Tot seguit David Guardia, en nom del CNJC, ha ressaltat la importància del col·lectiu jove com a agent de canvi i progrés de la societat: “Casals treballa amb un esperit crític i combatiu. Si hi hagués un casal a cada barri les coses anirien d’una altra manera”.Al seu torn Alba Sanjurjo, activista i nascuda el mateix any de la fundació de Casals de Joves, ha llegit un emotiu text on ha fet un repàs de la manera de veure i viure l’associacionisme des del punt de vista d’una jove: reunions, hores dedicades al projecte, participació… tot allò que entre els activistes es coneix com a “Actitud Casalera”.

 Gonzalo Candanedo, actual secretari general, ha clos les intervencions amb un discurs enfocat al futur dels casals. Un futur de creixement, expansió i participació posant l’accent en la importància de l’existència de la federació “perquè no podem permetre que el nostre futur es pacti en un despatx tancat”. Una interpel·lació clara a l’administració per demanar uns processos més democràtics i participatius en matèria de joventut.

L’acte ha acabat amb un sopar de pica-pica amb una mica de música i un detall de record per agrair la presència de totes aquelles que han volgut apropar-se a celebrar el vintè aniversari dels Casals de Joves de Catalunya.

IMG_6337

La Federació de Casals de Joves de Catalunya agrupa associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, democràcia, laïcitat i transformació social. Es va fundar l’any 1994 amb l’objectiu de consolidar una societat civil forta i articulada que contribuís al desenvolupament d’una alternativa de transformació que pugui impulsar un sistema de vida diferent a l’existent. Encara ara, vint anys més tard, segueixen treballant sota els mateixos principis.

IMG_6373