La XVI AGO de Casals fa crèixer l’actitud!

El passat dissabte 15 de març, a la sala d’actes de la AVV del Barri de la Pau, a Badalona, el Casal de Joves El Lokal, va acollir la XVI Assemblea General Ordinària de Casals de Joves. Amb l’assistència de més de 50 persones, representant a 18 entitats federades la trobada va servir per donar un nou impuls a la federació.

Les xifres són una mostra del moment que estem passant els Casals de Joves. A l’assemblea es va aprovar l’entrada de 3 noves entitats, que arriben a reforçar el territori LLobregat: 6tres9 de Begues, L’Aixada de Sant Vicenç dels Hortsl i el Casal Popular de Vilanova i la Geltrú. En aquesta assemblea també es van acomiadar 3 entitats, Algo Diferentes de Sabadell, el JIS de l’Hospitalet i La Rotllana de Badalona. Aquestes dos darreres es sumen a la aventura de crear la Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària. Aquest creixement també s’ha vist reflexat al secretariat, que passa de 5 a 9 membres, amb la incorporació del Dani Pérez del CJ El Racó, la Tere Sales del CJ Xiroc, el Marc Puntos del CJ Guineueta i la Natàlia Chueco del CJ El Lokal.

 

IMG_5969

 

Les principals línies que es van acordar per aquest 2014 van ser  continuar amb el treball per consolidar i donar a conèixer el nostre model de Casals de Joves o continuar desenvolupant i evolucionant en l’articulació territorial de la nostra organització. També volem potenciar la campanya que treballa per sensibilitzar i garantir l’accés a uns espais dignes on les entitats puguin desenvolupar la seva tasca o reforçar la línia de treball amb adolescents i especialment les intervencions als IES. Especial importància tindrà aquest any el “Tens plans?” el procés de disseny del primer Pla Estratègic de Casals de Joves, amb el que afrontarem amb garanties els reptes del futur. També aprofitarem que enguany celebrem el nostre 20è aniversari per reivindicar el paper fonamental dels casals de joves per contruir una societat més democràtica i inclusiva.

L’assemblea es va cloure amb les recolucions, amb l’aprovació de les tres presentades. Amb aquestes Casals de Joves ens vam posicionar contra la pujada de preus al transport públic, com una forma més de despossessió de les clases populars. També es va aprovar una declaració crítica amb la proposta de reforma de la llei de l’avortament, recordant que només les dones han de decidir sobre el seu propi cos. En darrer lloc una resolució, elaborada per la comissió de la campanya de locals, va reivindicar la necessitat de tenir espais amb el que desenvolupar les nostres activitats, sense condicionants económics ni hipernormatius.

En acabar l’Assemblea va tenir lloc l’acte públic, en el que ens van acompanyar diferents entitats amigues i persones properes. En l’acte es va presentar el video de la Trobada de Joves 20013, celebrada a Canovelles, vam tenir un primer tast del 20è aniversari i el president Joan Montes va cloure amb un discurs.

MÉS FOTOS:


“http://espai.casaldejoves.org/?p=5862″

From XVI AGO Casals de Joves, posted by Casals de Joves de Catalunya on 3/18/2014 (27 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2