[CJ Crit] Salvem els plataners de la carretera a l’Ametlla.

ametlladelvallesSigna a Change.org

Una noticia al 9 nou va ser la font d’informació per la que ens assabentàvem del projecte de voreres a la carretera de Sant Feliu en el seu pas pel poble. 2’12 milions d’euros i la tala de 23 plataners centenaris perquè els camions no tinguin problemes quan passin pel poble és la conclusió que es pot treure del plantejament del projecte.

Sé que la diputació “apreta” perquè es faci més transitable la carretera en aquest tram i que és la manera mes fàcil, per a ells, de resoldre una mancança històrica d’infraestructures viàries, però crec que nosaltres com a poble hem de lluitar pel que és nostre.

La carretera ja fa molts anys que va deixar de ser el sud del poble, ara és pràcticament el centre i no cal ser massa intel·ligent per entendre que si l’eixamplem contribuirem encara més a trencar el poble en dos.

Si el que es vol és fer vores pels vianants doncs que es facin, però respectant aquests arbres que, per cert, estan protegits pel catàleg d’arbres monumentals del propi ajuntament. Encara que això te fàcil solució: fem un informe mediambiental favorable i ens els podem carregar tranquil·la i “legalment”. Però fer la carretera més ample no beneficia al poble en cap sentit, sinó al contrari: més velocitat.
I després que farem? Hi posarem bots? Radars? Més semàfors?

Si prenem l’exemple d’altres municipis on la carretera és similar a la nostra el que solen fer és tot el contrari: posen asfalts rugosos o llambordes convertint-les en passeigs on la circulació es rellenteix encara més que és el millor preventiu d’accidents.

Pel que fa al tema econòmic crec que tampoc és el moment més adequat per gastar-se dos milions i escaig d’euros en una obra que de cap de les maneres es pot considerar urgent, i més tenint en compte les retallades a les que estan sotmesos els treballadors de l’ajuntament. Es poden fer unes voreres sense tocar la calçada ni els arbres com ja s’ha fet en altres punts de la carretera, cosa perfectament realitzable per la brigada municipal, i segurament amb un 20% d’aquest pressupost n’hi hauria prou.

La síntesi de tot això és que volem resoldre un tema de circulació que no és nostre pagant nosaltres, trencar encara més el poble per la meitat i a sobre carregar-nos part del patrimoni històric.

QUINA GRAN IDEA !!

Per cert, perquè ens hem agut d’assabentar de la notícia pel 9 Nou? I el “Diari de l’Ametlla? I la web, el twiter i el facebook de l’Ajuntament?.
O és que es considera una noticia irrellevant?

CJ El Crit (mapa)

Ametlla del Vallès