Casaleros Viajeros: Palestina DIA 2


“DIA 2: (19 d’agost)

Avui ha estat el primer dia que ens hem llevat a Jerusalem rere una nit “amb llavors i atacs felins d’en Xiclet”. Després de dutxes, inundacions i cares de son, hem esmorzat i hem anat a trobar-nos amb en Nawaf a la porta de Damasc.

Trobar-nos amb ell ens ha portat a fer de “guiris” totals i ens ha endinsat a la Ciutat Antiga de Jerusalem amb les explicacions pertinents fetes pel nostre col·lega-guia.

Amb motiu del final del Ramadà, la gran majoria dels comerços àrabs era tancat i així també, l’esplanada de les mesquites, que era totalment reservada a la pregària dels musulmans, per tant l’hem hagut de contemplar per forats de gegants portes de fusta.

Caminant, caminant, hem topat amb signes de pluri-fanatisme religiós que es concentra al mur de les lamentacions que hem vist des de lluny perquè per nosaltres ha estat més que suficient. El “Cardo” de l’antiga ciutat romana al barri jueu també ha estat un dels nostres destins, on hem gaudit d’una classe militar per nenes (i algun que altre nen) d’uns divuit anys que, combinat amb el meravellós uniforme, duien bolsos de marca gegants, sandàlies d’última moda i alguna que altre “RaySun” rere serrells.

Amb pastetes i begudes refrescants hem anat a parar a un hospici austríac, on hem fet una pausa per continuar xerrant amb en Nawaf de mil temes i a més hem visitat el lloc en concret, amb mil pintures, cent fotos del Papa actual i una terrassa amb vistes increïbles.

Però les nostres ganes de fer coses no paren i hem decidit pujar al Mont de les Oliveres, unes escales interminables que ens han dut a gaudir d’una visió sublim de Jerusalem però finalment no ha quedat clar que va passar exactament al lloc. Judes li va fer el petó allà?

Destacar que les fumadores del viatge tenen punt positiu perquè hem estat les primeres en arribar a dalt de tot.

Tot seguit hem dinat “bocatas” amb pa de pita amb en Nawaf i un taxi ens ha portat al bar al qual ja li tenim una mica d’estima, a veure un documental sobre Jerusalem entre Lemon Mint Juices i shishes de poma i llimona mentolada.

Dutxes, relax, reflexions varies, butllofes als peus… han estat les conseqüències del nostre segon dia. Després de sopar, rere la pena de no haver trobat cap lloc on comprar unes birres per prendre a la terrassa, hem fet una pluja d’idees on han quedat dues opcions més o menys clares de què fer: veure el futbol o fer geocaching per la ciutat. Lliurement hem triat el que més ens venia de gust, però dir que el partit ha estat guanyat per l’equip al que es recolzava i que, de tres cachés plantejats en un principi hem trobat un, amb la certesa de saber que hem estat molt a prop dels altres dos.

Per acabar el dia d’avui cal dir que el cagòdrom està en marxa amb un clar avantatge per part de Barberà del Vallès, que a Jerusalem no hi ha ni “Cristo” a les nits i que comencem a sospitar que la brossa jueva és intel·ligent.”

From Casaleros Viajeros: Palestina. DIA 2 (19 d’agost), posted by Casals DeJoves DeCatalunya on 10/09/2012 (24 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher