Casaleres amb actitud palestina!

1. NATALIA (21): De Santako (de toa’ la vida!) però fent mitja vida a la frontera. Activista casalera i esplaiera, i treballant a les estones lliures en el lleure d’altres infants. Antropòloga frustrada i futura educadora social (si les taxes ho permeten!). Amb esperit internacionalista i actitud casalera! Palestina: per continuar donant veu a les realitats que no es veuen des del sofà.  Per viure i compartir uns dies que no ens deixaran indiferents!

2. ALBERTO (24): Porto des dels 16 o 17 al Casal de Joves Obriu Pas. També vaig formar part de l’esplai el Piolet, tot a Barberà del Vallès. Vist així, con sus mas y sus menos, ja fa temps que rondo pel mon associatiu i les ganes continuen sent les mateixes que al principi. Actualment estudio fotografia i creació digital i no tinc feina (no per gust). Que perquè Palestina? Ja fan temps que la idea hem rondava pel cap i s’ha presentat l’oportunitat (dues vegades!). Crec que per molt que llegeixis sobre un conflicte, la millor manera d’intentar entendre-ho es sentint-lo i vivint-lo.

3. GONZALO (27): barberenc fuerte i amb mig cor a Itàlia, compromés amb la transformació social a través de Casals de Joves (e non solo!), m’he format en Comunicació Audiovisual però porto tota la vida treballant de “grumete del lleure”. M’interesa a nivell científic la nit i Mediaplayers és el meu grup d’investigació. Ara també faig Bollywood. La meva motivació respecte al projecte a Palestina és conèixer de primera mà aquella realitat i poder fer d’altaveu aquí, poder intercanviar coneixements i idees amb joves d’un context molt diferent i gaudir d’aquesta experiència amb gent de diferents Casals.

4. EDU (22): casalero, del Fort Pienc, estudiant (!), participador i participatiu, amb #actitudcasalera i entrant al món 2.0. Palestina: per entendre-ho cal ser-hi. L’anàlisi de la participació juvenil ens donarà respostes i ens farà reflexionar tant fora com a dins!

5. JÚLIA (22): He estudiat magisteri i treballo coordinant un menjador escolar. Tinc 22anys i des de fa una miqueta més de dos anys sóc casalera, monitora d’esplai i tambés estic a la colla de diables de l’entitat Xiroc que està al Fort Pienc.
La idea d’anar a Palestina va sorgir ja que m’agrada viatjar i cada any intento anar a algun país par tal de conèixer altres cultures, realitats i societats. Crec que entrar en aquest projecte és una gran oportunitat per descobrir una nova realitat i manera de viure que ens pot fer créixer a tots com a persones.

6. JOANA (22): Monitora d’educació especial de professió i integradora d’estudis, tot i que vull continuar estudiant. Porto un any  i mig de casalera del Xiroc (al Fort Pienc!), cada cop amb més ganes de moure’m en terreny associatiu. També formo part de la Bastonera de l’Eixample com a grallera. Palestina: Les ganes de viatjar i conèixer altres realitats de ben a prop hi han estat sempre, així que quant aquest projecte se’m va creuar pel camí no podia fer altra cosa que participar-hi.

7. MARIA (24): Estic estudiant Antropologia i espero seguir fent-ho el proper any. Ara mateix no estic treballant, de forma remonerada vull dir! Ja que si que estem fent forsa feina amb les companyes del casal de joves Xiroc (al Fort Pienc!). També formo part de la Bastonera de l’Eixample i de la Cabrónica del Nord. Encara que sense curro, mai aturades! Palestina: Estic molt interessada en conèixer la realitat del poble palestí així com el quotidià dels i les joves que en formen part. i com ho podem fer millor que amb companyes casaleres?

8. BEA (23): de Barberà del Vallés (capital Vallesana), Casalera i també Esplaiera. He crescut al Esplai el Piolet i des de fa ja un capazo d’anys també participo activament al Casal de Joves Obriu Pas. Ja fa temps que tenia ganes d’anar a Palestina i conèixer i veure de prop aquest asimètric conflicte que perdura davant nostra, dècada rere dècada; També tinc ganes d’alguns retrobaments, a més estic convençuda de que aquest projecte serà una gran experiència per a totes.

9. MARTA (30): Gairebé ex-casalera (acabo de complir els 30…), del Xiroc però exiliada a Sant Antoni (barri sense casal, per cert), educadora social (però poc rodada en el tema perquè gairebé mai he treballat en l’àmbit), interessada en l’electricitat (estic pensant en fer un mòdul al setembre) i orgullosament ocupant del càrrec de secretària general de la federació (per poc temps més). Palestina: per sensibilitat i per curiositat, però sobretot per interès polític i per ganes de compartir amb casaler@s una experiència que intueixo inoblidable.

10. MANOLO (24): Treballo de monitor pluriempleat a un cole de Barberà del Vallès. He estudiat Animació sociocultural. Fa uns 7-8 anys que soc casalero al Casal de Joves Obriu Pas, i també he fet de monitor a l’esplai el Piolet. Actualment molt motivat amb el circ, fent verticals i equilibris mano a mano, i també amb la serigrafia textil manual que practico al casal. L’intercanvi a Palestina és una gran oportunitat per conèixer un conflicte polític i social que mirem i escoltem de lluny, però que crec que és necessari palpar, per desprès poder transmetre tot el que treiem d’aquest projecte, a més penso que és una bona oportunitat per compartir vivències amb gent d’altres casals i de la federació.

11. JOSAN (34): tècnic de Projectes Culturals i Activitats d’Interrelació a l’Associació de Casasl i Grups de Joves de Catalunya. Sobrevisc a Barcelona, VISC Al Poblenou! DeFormació: “Massanero” (del pla de 63), associativament parlant: Escolta (col·laborador de l’AE Rakxa i membre dels equips associatius d’Acció Escolta) i Guifero (membre del grup de treball local de Guifi.net: PoblenouSenseFils); també col·laboro en el projecte de Casals de Joves Associatiu del Poblenou: 9 Gats del Taulat. Algú havia d’acompanyar a tota aquesta trepa a Palestina!… no?