XV edició del Xapulina Roc

Un any més, des de l’Associació de Joves de la Palma (AJLP), presentem una nova edició del festival a l’aire lliure Xapulina Roc, que comptarà amb la presència d’Obrint Pas, Dr.Calypso, Strombers, Eskassa Llibertat i Caraja’s Van i es celebrarà el pròxim 2 de juny. L’AJLP som un grup de joves de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat) que des del 1997 promou el Xapulina Roc i altres actes festius i culturals pel poble.

Des del 2011, el Xapulina Roc està inscrit al FesTOUR, una gira de concerts organitzada per l’associació de músics Tercera Via, que s’encarrega de contactar amb ajuntaments i associacions per promoure els grups locals.

Per l’organització del Festival comptem amb l’ajuda de l’Ajuntament i altres entitats del poble. L’ajuntament ens dóna seguretat jurídica, per això apareix l’ajuntament com a Organitzador al cartell. A més, tot i que actualment no rebem cap subvenció, l’ajuntament ens ajuda cedint-nos un local fix i oferint-nos el poliesportiu i un equip de so per organitzar esdeveniments com la festa de cap d’any o el carnaval.

En quant a la col·laboració amb altres entitats, destaca l’esplai Peti Ki Peti. En quant al Xapulina s’encarrega del servei de barra, els beneficis de la qual es destinen a l’esplai. Durant la resta de l’any, membres de l’esplai participen en l’organització d’altres actes de l’AJLP. A banda d’aquestes activitats, aquest curs s’està promovent que el grup de joves de l’esplai (d’entre 14 i 17 anys) utilitzin el local de l’AJLP perquè s’hi familiaritzin i garantir el relleu generacional en els pròxims anys. També col·laborem amb altres associacions del poble, com la Konfraria de la Vila del Pingüí, associació dedicada a la difusió del Software Lliure, que s’encarrega de la pàgina web i hem participat en diferents mobilitzacions, com la plataforma la Palma Decideix i l’Assemblea d’Indignats de la Palma. Finalment, hem entrat en contacte amb el Casal de Joves de Catalunya, tot i que de moment no en formem part.