RT @casalsdejoves: el #trendingtopic com a eina de lluita de les #acampades

El principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu és pel que estem lluitant a les places, però a l’hora també és el que ha aconseguit la mobilització de la societat civil per mostrar la seva indignació. Aquesta participació conjuntament amb la interacció dels internautes, una gran majoria d’aquestes a les mateixes places, han aconseguit involucrar a una gran majoria més, gràcies a la cobertura tecnològica, potser aconseguint més que una presència física a les places, la presència mental en la societat… que, en definitiva, és un dels grans objectius de les acampades. Les xarxes han servit per generar simpaties i per anar més enllà d’on van els mitjans d’informació convencionals.

Tots aquests continguts, fins fa poc de consum passiu, han donat peu a l’enpoderament de la mobilització: creant “periodistes” en directe que li han donat una dimensió global i construint, a través les xarxes socials, una realitat immediata, mitjançant el Twitter, el Facebook, els blocs, llocs web i l’streaming.

Es cert que s’han utilitzat les tecnologies de la informació i la comunicació des dels punts de vista personals, des de la proximitat a les ideologies personals, des de la reivindicació més contundent o fins i tot, des de l’humor més irònic, però també és cert que hem pogut utilitzar la xarxa per ajuntar totes les iniciatives que han anat sorgint a nivell mundial a partir de la proposta del 15M. I tot, gracies al paraigües dels ‘trending topics#acampadabcn, #acampadasol, #spanishrevolution principalment i #yeswecamp, #nonosvamos i #bcnsinmiedo durant el transcurs de les acampades.

L’Associeu-vos i sereu forts s’ha portat a la pràctica. La participació des d’un terminal informàtic i la participació en directe han sumat. Perquè, tot i que no ens ho penséssim, la comunicació 2.0. pot estar al servei de la transformació social, també.

I ara ho hem vist: avui des de les places i a des dels ordinadors caminem cap a la mateixa direcció i, sense adonar-nos, compensem el bombardeig desiformatiu.