EN CONTRA DE L’ACTUACIÓ POLICIAL D’ABANS AHIR CONTRA LA PEJG

Després de més de tres anys de lluita a favor de la gestió de l’equipament de La Fontana per part de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) abans d’ahir, membres de la PEJG es van plantar davant la seu del Districte per protestar contra el procés de privatització de l’equipament.

Una vegada més, l’Ajuntament de Barcelona ha apostat per la gestió privada d’equipaments públics, donant l’esquena a la ciutadania organitzada i sense tenir en compte les necessitats del sector associatiu.

Hores després de l’inici de la plantada de tendes, els antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona van desallotjar a les persones acampades, carregant, en alguns moments contra les mateixes.

Tot i que des de Casals de Joves de Catalunya tenim algunes diferències de caire conceptual amb la PEJG, volem denunciar l’actuació policial duta a terme, la qual allunya la possibilitat d’acords, especialment en aquest cas, en el qual l’acció era pacífica.

A més, volem fer una crida al diàleg per part de totes les associacions juvenils de Barcelona, així com per part de l’Ajuntament, a fi d’abordar el debat sobre l’espai i els equipaments públics, d’una vegada per totes.

En els darrers anys hem vist avançar la política sobre l’espai en una direcció incerta que, a més, no diu res en favor del moviment associatiu. Cal, doncs, que reivindiquem una política clara respecte els equipaments, que vagi més enllà de garantir la seva existència. Cal una aposta ferma per a equipaments per al sector associatiu, així com un convenciment real que l’activitat de les associacions no ha de competir amb l’activitat de l’Ajuntament.

Així doncs, des de Casals de Joves de Catalunya, apostem per obrir un debat amb tots els agents i en igualtat de condicions que abordi temes com: la mercantilització de les associacions, la gestió cívica vs. l’autogestió, la cessió d’equipaments, el paper de les plataformes de segon grau, la tutela del lleure juvenil, la capacitat de les associacions de donar resposta als interessos de la joventut, etc.

Des de Casals de Joves creiem que hem d’afrontar aquest debat amb la maduresa que pertoca a una societat com la nostra, que gaudeix d’una llarga història d’organitzacions civils.

Finalment, volem dir una vegada més que l’actuació violenta de la policia no ajuda, per res, a avançar en el debat amb profunditat i reclamem s’obrin altres vies de negociació dialogada que ens permetin abordar amb intel·ligència la temàtica tractada.

A més, Casals de Joves donem suport al seguit d’actes que la PEJG ha convocat aquesta setmana i que es van inaugurar ahir amb una concentració a la pl de la Vila de Gràcia.