Casals de Joves es suma a les movilitzacions per l’absolució del Jona

Aquest dies els mitjans van plens de l’admirable determinació dels pobles del sud del Mediterrani, que amb la seva tenacitat i lluita constant han fet caure règims opressius i avançat cap a una major democràcia. Un compromís social que també trobem a aquesta banda del Mediterrani, on joves i no només, dediquen el seu temps i energia a canviar i millorar el seu entorn, cercant un horitzó de major justícia social i llibertat.

El Jona de l’Eixample és un exemple d’això, un jove conscient i crític amb el seu entorn que s’organitza per transformar la societat , militant i participant en diferents moviments i espais, entre ells la Colla de Diables del Casal de Joves Xiroc. Aquest compromís amb el seu entorn, va portar al Jona a participar a l’octubre del 2006 en una manifestació per denunciar la situació del Forat de la Vergonya, un cas paradigmàtic de l’especulació inmobiliaria que pateix la ciutat de Barcelona, un acte que va acabar amb enfrontaments i detencions. Després d’aquesta manifestació, va començar la persecució d’en Jona, acusat dels delictes de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat, acusacions que ell nega, assumint només el fet d’haver participat en la manifestació. L’Ajuntament de Barcelona es va personar com a acusació, desviant l’atenció de la seva complicitat amb una política urbanística que potencia l’acumulació de poder i beneficis per part d’uns pocs, mentre destrossa els barris i les vides del seu veïnat, mentre continuava criminalitzant la protesta i la mobilització social

Des del moment de la seva detenció, el grup de suport a en Jona, ha dut a terme una intensa campanya de sensibilització i denúncia del cas, un treball que arriba al seu punt àlgid amb la data definitiva del judici, fixada pel proper 1 de març. Incorporant a les acusacions finals l’ideologitzat delicte de “manifestació il·lícita” es demana per el Jona una pena de 8 anys de presó, pel fet de solidaritzar-se amb un conjunt de veïns maltractats per l’ajuntament i l’especulació.

Des de Casals de Joves de Catalunya, des del nostres compromís de la llibertat d’expressió i la ferma defensa del compromís social i polític, continuem demanat la immediata absolució del Jona, i donem suport a les convocatòries llençades pel grup de suport, especialment la jornada del 26 de febrer i el 1 de març, dia del judici.

ABSOLUCIÓ JONA! (nota de premsa)

plataforma de suport