12 febrer a la Guineueta: Cap on va l’esquerra anticapitalista?

Res tornarà a ser com abans. És una idea que la gent té cada vegada més assumida. Els que no tenim cap responsabilitat, estem pagant els plats trencats de la crisi del capitalisme. L’anomenat “Estat del benestar” està sent desmuntat dia a dia. Només en l’estat espanyol tenim ja cinc milions de desocupats; la meitat dels que tenen la sort de treballar ho fan en condicions precàries, sense estabilitat i amb salaris de misèria; mentre els joves no troben feina, es pretén obligar a la resta a treballar fins als 67 anys (ara com ara) amb la perspectiva de percebre unes pensions cada vegada més raquítiques; assistim al deteriorament de l’educació i la sanitat, passos previs a la seva futura privatització. L’habitatge és cada vegada més un luxe al que no tenim dret. És la voluntat del déu dels “mercats”.

Canvi climàtic, extinció de les espècies, sequera i desertificació, desaparició de les selves. Els pols es desgelen, inundacions, sequeres i fam en tot el món. Els governs es reuneixen cada dos per tres, però es limiten a parlar i parlar. La humanitat sembla un tren desbocat que es precipita per l’abisme, sense que ningú pugui fer res.

Tots percebem en l’ambient un sentiment de frustració, apatia i descontent generalitzats. Tenim la sensació que tot està escrit, i que no podem fer gens enfront de forces tan poderoses que decideixen com han de ser les nostres vides. Preferim parlar de futbol i veure “El gran hermano”. La “democràcia” sembla més aviat un circ mediàtic, on els polítics, de dretes i d’esquerres ens diuen que no ens preocupem, que tot el que passa és pel nostre bé, que ells són assenyats i responsables i que saben el que fan. Nosaltres, com a molt ens limitem a votar cada quatre anys, les diferents marques que ens oferix el sistema, esperant que la pròxima renti més blanc. Zapatero, Belusconi, Sarkozy, Merkel… de dretes, o d’esquerres, tots parlen el mateix llenguatge i porten a terme polítiques que són intercambiables.

Què podem fer?, realment tot està escrit?, estem condemnats a viure el futur tal com ens ho presenten?, cada vegada hi ha més gent que es fa aquestes preguntes i busca les respostes. La Trobada de Nou Barris va néixer fa més de tres anys amb la ferma voluntat de treballar per una resposta que no sigui la que ens oferix el sistema. Estem convençuts que si que és possible canviar les coses, però que el nou projecte hem de construir-lo entre tots. Amb aquesta xerrada volem discutir amb tu quin és el camí que volem seguir. Volem que comparteixis amb nosaltres les teves inquietuds, els teus dubtes i les teves crítiques, que sentis que no estàs sol/a i que tots tenim alguna cosa que dir.  L’objectiu és que entre tots reflexionem sobre cap a on volem anar, els que pensem que el capitalisme no és la solució, sinó la causa dels problemes amb els que s’enfronta la humanitat.

DISSABTE DIA 12 DE FEBRER A LES 17H A LA MASIA DE LA GUINEUETA. Pl Ca n’Ensenya 4. Metro Llucmajor L4, Canyelles L3.