DENUNCIEM L’ACTUACIÓ POLICIAL DELS MOSSOS D’ESQUADRA DEL PASSAT DISSABTE 22 DE GENER

El passat dissabte 22 de gener l’Assemblea de Barcelona va convocar una manifestació en contra la retallada de les pensions, a la qual Casals de Joves de Catalunya, entitat membre del Moviment Laic i Progressista, s’hi va sumar.

La manifestació es va desenvolupar amb força normalitat i va ser desconvocada cap a les 20h a la Via Laietana. Un cop acabada, algunes persones manifestants, entre les quals hi havia quatre membres de Casals, van entrar a la Casa de la Vaga (antic “Palau del Cinema” o “Cinema Balañá”), que havia estat ocupada el passat dimarts 18 de gener.

Un cop dins, una brigada d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra va barrar la porta principal de l’edifici, evitant així que les persones que eren dins poguessin sortir amb normalitat.

Va ser per aquest motiu que el grup, d’unes 420 persones, va decidir esperar l’entrada dels Mossos a l’edifici, amb la idea de negociar amb aquests una sortida pacífica.

Tanmateix, els Mossos d’Esquadra, seguint l’odre que havien rebut, van negar-se a acceptar una sortida tranquil·la i van procedir a identifi car, una per una, a totes les persones que eren dins, seguint un protocol dubtosament legal.

Volem denunciar, amb aquest comunicat, l’actuació desmesurada dels Mossos d’Esquadra durant el desallotjament del Cinema, especialment en tres sentits:

• En primer lloc, perquè no duien el número d’identifi cació a la vista, tal i com indica el protocol.

• En segon lloc, perquè molts dels Mossos duien la cara tapada, impedint així poder ser reconeguts.

• I en tercer i últim lloc, per l’ús desmesurat que van fer de la violència verbal i física contra algunes de les persones que eren dins dels cinema, sense que això respongués, en cap cas, a una necessitat de defensa pròpia.

Casals de Joves i el Moviment Laic i Progressista expressem la nostra preocupació per les posteriors declaracions del Conseller d’Interior, exaltant la contundència utilitzada i gesticulant in necessàriament. A més, afegim la idea que, al contrari del que ha declarat el Conseller, els problemes que es van derivar de la manifestació d’ahir no són d’ordre públic, sinó polítics i socials.

Finalment, volem donar suport a les mobilitzacions que s’estan realitzant des de les diferents assemblees pels drets socials en favor de seguir treballant per evitar la retallada de les pensions