Les Casaleres ens preparem per al FMJE


Les sigles parlen del XVIIè Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants. Un festival que fa molts anys que se celebra i que no sempre s’ha pogut realitzar. Bàsicament promou la necessitat de que la joventut del món reflexioni i lluiti per a canviar la situació actual i promocioni la pau i el respecte als drets fonamentals de les persones arreu. Un festival on es reuneixen joves procedents països de tot el món.

Aquest any, el festival se celebra a Johannesburg, capital de Sud-Àfrica (sí, com el Mundial…). Fora de qualsevol previsió, aquest any s’esperen 60000 joves al festival i la veritat és que pocs dels que viatgem ens fem realment a la idea del que tot això significa.

Des de fa uns mesos, el Comité Nacional Preparatori Català (CNPC) hem viscut la preparació del festival d’una manera molt especial. Especial perquè ens hem trobat joves d’entitats catalanes molt diferents per a organitzar la part que ens tocava. Si treballar als nostres casals o a la federació no és tasca fàcil, imagineu-vos entre entitats força diferents. Tot i això, l’experiència està essent molt positiva i amb bona voluntat i il·lusió per part de totes, estem aconseguint tirar endavant un projecte que és emocionant.

Ens hem ocupat de fer campanyes econòmiques com concerts, sopars o samarretes. Hem hagut de posar-nos d’acord en com treballar amb el Comitè Preparatori Plurinacional, format pels diferents comitès de l’estat espanyol ja que per a l’organització som un sol comitè estatal (normal pensant en que han de gestionar més de 170 països…)

Hem organitzat tots els aspectes de manera molt participativa i utilitzant les assemblees del CNPC com a base decisòria.

I finalment, dir-vos que hem preparat un taller de participació Juvenil en el que intentarem que joves d’altres països entenguin com vivim i entenem nosaltres la participació. També els explicarem què és el moviment associatiu Català com a tret únic i diferenciador de la nostra realitat. Un dels eixos que ajuda a que les persones s’involucrin en el seu entorn amb una actitud pro-activa i inconformista que fomenti la millora de la societat i la seva manera d’organitzar-se.

Si voleu saber com ha anat, haureu d’esperar a la nostra tornada.